Hvalross hvilte på båt

hvalross

Vi er opptatt av alt som har med båt og hav å gjøre, og vi går sannelig ikke av veien for å rapportere når det meldes at en hvalross på flere hundre kilo har slått seg til ro i en båt i Finnmark!

Dyrelivet er forunderlig og når dyrene kommer inn i kontekster som vanligvis er forbeholdt mennesker kan resultatet bli nokså festlig. Det oppdaget de ansatte på Salmar sitt anlegg i Eidsfjord i Finnmark da de kom på jobb forrige fredag.

I Eidsfjord i Gamvik kommune har Salmar et oppdrettsanlegg og da de kom på arbeid forrige fredag hadde en ubuden gjest funnet veien oppi en av båtene som tilhører selskapet. Gjesten var altså ingen ringere enn en hvalross på hundrevis av kilo, og denne karen hadde slått seg godt til ro baki båte – og ble like greit værende helt til søndag.

Daglig leder i Salmar, Vegar Kristiansen, forteller at den enkelt og greit bare lå der og slappet av uten å foreta seg noe spesielt. Den virket heller ikke å være spesielt skeptisk, men når det skjedde noe reiste den seg for å sjekke ut hva som gikk for seg. Deretter bar det rett i drømmeland med kraftpluggen igjen. Kristiansen tipper at hvalrossen veide rundt 5-600 kilo, og da er det liten tvil om at vi snakker om en skikkelig kraftkar.

Det fortelles også at han aldri tidligere har sett hvalrosser i fjorden, og når sant skal sies er det sjelden man får denne gjesten på besøk her på fastlandet. Selv om dyrene er tilhrende på Svalbard og slike breddegrader, skjer det fra tid til annen at noen dyr drifter sørover.
Hvalrossen er en sjelden gjest i fastlandsnorge. Den holder vanligvis til på Svalbard og tilsvarende breddegrader. Det hender likevel at et enkelt dyr trekker sørover.

Da helgen var over og søndagen kom bestemte hvalrossen seg for at nok fikk være nok, og forsvant deretter fra båten. Det to dager lange luksusoppholdet på båten var dermed over og Salmer fikk også sin andre båt tilbake i drift.