Espen Thorup i designtoppen

Den norske båtdesigneren Espen Thorup har for alvor etablert seg i designtoppen i Europa, og i fjor vant han European Powerbot of the Year!

I år er han på nytt nominert for European Powerboat of the Year i klassen under 25 fot. Båten er en finsk Flipper 600DC og designeren selv er meget godt fornøyd med å være nominert, og naturligvis også nokså stolt – som seg hør og bør!

Han sier selv at han først og fremst fokuserer på å lage båter som er tidsriktige for de som er opptatt av det; nemlig båtfolket, og han understreker derfor at om det vanker priser i tillegg så ser han på dette som en ren bonus.

At nordiske båtmerker gjør det så godt sammenlignet med båtbyggere fra både øst- og sør-Europa er ekstra gledelig og det er ingen tvil om at konkurransen som råder er knallhard. Samtidig understreker designeren at det å utvikle båter langtifra er noe enmannsprosjekt, og han understreker at et hel gjeng med ekstremt kompetente fagfolk har vært tilstede i fabrikkene. Han forteller om en suveren fordeling av oppgaver som går helt fra plugger og former til alle de tusen små detaljer som kreves av et prosjekt som dette. Thorup sier imidlertid at en av hans styrker er å benytte seg av den spisskompetansen hver arbeider har, samt at han har øre for fornuftige innspill.

Kåringen av European Powerboat of the Year foregår på den internasjonale båtutstillingen som arrangeres i Düsseldofr i januar 2015.