Dykking og utstyr

Dykking er en stadig voksende hobby i Norge og det er ikke spesielt rart, for med en gang du beveger deg under havoverflaten venter det deg opplevelser du knapt kunne forestilt deg!

Har du en glødende interesse og driv for dette er det derfor bare å sette i gang og gå til anskaffelse av utstyr med én gang. Å dykke i Nord-Norge er noe helt spesielt for havet her oppe er veldig kaldt. Nå er det ikke kulden som er det fascinerende her, men det kjølige havet gjør at det yrer av liv i havet, og her er det virkelig mye flott å oppleve.

Det er riktignok ikke alle som er interesserte i det levende livet i havet, og for andre blir det faktisk å finne de skjulte skattene som ligger i dypet som er interessant. Som kjent sto det mange harde slag i Narvikområdet under den 2. verdenskrig og også andre steder i regionen. Dette fører til at det ligger en rekke krigsskip på havets bunn som er yndede dykkemål for de som liker denslags. Man kan godt si at det er et helt skattekammer for de som er interesserte i dette!

Utstyret til denne hobbyen kan være kostbart og kanskje har du lyst til å gå til anskaffelse av video- og fotoutstyr som du kan bruke til å dokumentere det du opplever. Dette kan du kanskje ta litt over tid og det viktigste er tross alt at du har godt og trygt utstyr og at du har den kompetansen som skal til for å dykke trygt. Dette er en hobby som slett ikke er ufarlig og det har skjedd en rekke uhell og tragiske dødsfall under vann i løpet av de siste årene. 100% fokus på sikkerhet er derfor utrolig viktig og noe som du bestandig skal ta på alvor.

Tar du alle dine forholdsregler kan vi nærmest garantere at du har fått deg en hobby for livet som du virkelig vil holde kjært så lenge du lever.