Drapsoffer fra Ukraina

Narvik har kommet i det nasjonale nyhetsbildet etter at en kvinne ble meldt savnet etter å ha gått ombord i et skip som hadde kurs for byen. Hun skal ha kommet ombord i Amsterdam, og da båten kom frem til Narvik ble en av offiserene ombord arrestert og siktet for drap.

Kvinnen som skal ha blitt drept kommer fra Ukraina, og det er en gresk annenstyrmann i 30-årene som er siktet for ugjerningen. Han ble fremstilt for varetektsfengsling i Narvik på tirsdag denne uken. Kvinnen skal ha kommet ombord i båten på grunn av et jobbintervju, og dette intervjuet skal ha blitt gjennomført av siktede. Hun skal ikke ha blitt registrert da hun kom ombord, slik som skipsreglementet tilsier. Det har heller ikke blitt registrert at hun forlot skipet, og offiseren erklærer seg uskyldig. Han sier at han forsøkte å få kontakt med kvinnen etter intervjuet, og da han ikke klarte det skal han ha forsøkt å kontakte kvinnens familie. Hun ble meldt savnet 3. oktober da familien ikke fikk kontakt med henne.

Ettersom hun ikke har blitt sett mener politiet at den greske offiseren har drept kvinnen, og Midtre Hålogaland politidistrikt opplyste på en pressekonferanse på mandag at der er funnet blodsøl ombord i skipet, som heter Anangel Explorer.
Funnet blodsøl om bord

Kvinnen skal ha vært i begynnelsen av 30-årene, og driftsjefen til selskapet som eier skipet sier han ikke kjenner til forholdet mellom den drepte og den mistenkte.