Bruk en kalkulator?

Det er ikke fritt for at forbrukslånene og andre typer usikrede lån er utrolig populære i Norge i dag, men hvordan skal du finne ut hvor mye det vil koste deg uten å måtte sende inn en faktisk søknad?

Noen velger å benytte seg av en lånekalkulator, men dette vil som oftest bare gi deg en omtrentlig beregning av hva lånet ditt vil koste. Husk på at alle de bankene som gir ut forbrukslån til sine kunder vurderer hver enkelt søknad helt individuelt, og det er derfor vanskelig å si hvilken rente du vil få før du eventuelt har sendt inn en søknad. Når du får svar på søknaden vil du samtidig få svar på hvor kostbart lånet ditt kommer til å bli.

Det er også slik at mange banker har en kalkulator på sine sider hvor de har lagt inn sine egne opplysninger slik at du kan se hvor dyrt lånet ditt omtrentlig vil bli. Men igjen; dette er eksempler som gis basert på et representativt låneeksempel, så for å få en helt nøyaktig beregning er du faktisk nødt til å søke.

Å søke er ikke bindende og du står derfor fritt til å takke nei til et lån selv om du måtte få det innvilget.

Husk også at det kan være smart å søke til flere banker når du skal ha et lån ettersom de forskjellige bankene vurderer ulikt, og at du derfor kan få store utslag i kostnadene på lånene. Dette er viktig med mindre det er greit for deg å betale mer ett sted enn et annet. Et alternativ kan derfor være å søke lån via en lånemegler ettersom denne vil gjøre sammenligningsjobben for deg i tillegg til å sende søknaden din ut til en rekke banker.

Slike tjenester har blitt veldig populære i det siste, så dette er en mulighet vi virkelig anbefaler – hvorfor skal man egentlig velge et produkt som er dyrere enn et annet, når det slett ikke er behov for det?